Ole Bok

Ole Bok

Ole Bok ønsker å skape leselyst og leseglede for barn i Nord-Troms, og vi på biblioteket vil motivere foreldre til å vise barna veien inn i bøkenes verden – uavhengig av egne leseferdigheter.

Målet er:

  • Styrke barns selvfølelse
  • Bidra til god språkutvikling
  • Øke leselyst og leseferdigheter
  • Gjennom positive opplevelser og stimulering til bruk av bøker legge til rette for regelmessig oppfølging av alle barn fra 0-6 år.

Alle barn i Storfjord vil få utdelt gavebøker fra biblioteket

Gavebok til nyfødte
Gavebok til 4-åringene
Gavebøker til 6-åringene
Til sammen har alle barn ved skolestart mottatt 3 gavebøker.

Alle barn mottar gavekort og invitasjon til egne ”Ole Bok”-arrangement på biblioteket hvor gavebøkene overrekkes. På disse arrangementene er det ei lese-og fortellerstund på biblioteket. Foreldrene blir kjent med biblioteket og tilbudene de har. I tillegg blir de kjent med andre barn og foreldre på samme alder.

Det å koble lek, bilder, barn og utvikling – med fokus på boka som møteplass – oppfattes som en god vei å gå for leseutvikling og leseglede. Det nyskapte navnet ”Ole Bok” gir assosiasjoner. Det peker ut mot bilde og bok som både ting, fortelling og tankeforankring. ”Ole Bok” er ”bok-kroppen” med bamsehodet på toppen, med armer og bein: ”Ole Bok” setter ting og tanker i bevegelse – og kanskje er det broren til ”Ole Brum”

Fotograf Rune Jensen/Fotogjeteren