Gå til innhold

Alle som er bosatt i Norge har rett til å få lånekort på biblioteket. Det er gratis å få lånekort. Ta alltid med lånekortet når du kommer for å låne. Lånekort får du ved å møte opp på biblioteket.

 • Personer over 15 år må vise gyldig legitimasjon med bilde og personnummer. Venter du på behandling av søknad om opphold kan du få et lokalt lånekort ved å fremvise ditt DUF-nr.
 • Lånekortet er personlig, og må ikke lånes bort til andre.
 • Lånekortets eier er ansvarlig for det som lånes på kortet.
 • Alle nye lånere må sette seg inn i lånereglene slik at disse blir overholdt
 • Voksne lånere får et nasjonalt lånekort som kan benyttes også i andre bibliotek i Norge. Hvis du allerede har dette lånekortet (fra et annet bibliotek) kan du bruke det. Dette gjelder deg som har fått opphold, og som har fått et norsk personnummer.
 • Lånekort til barn
  • Barn må ha begynt på skolen for å få eget kort, og alle under 15 år må ha med underskrift fra en av sine foresatte.
  • Foresatte er ansvarlige for det barn låner, og må registrere egen adresse og eget mobilnummer eller e-post som kontaktinformasjon.
  • Foresatte har ansvar for å veilede barna slik at de lærer å overholde lånefristene og behandle bibliotekets materiale pent.

  Hva kan biblioteket hjelpe deg med?

  Vi kan skaffe bøker til barn og voksne på ditt språk.
  Vi har lettleste bøker på norsk, og noen kan du høre på samtidig ved hjelp av lydbok

  Du kan hjelpe barnet ditt til å ta vare på morsmålet ved å lese barnebøker
  Du kan bruke publikums-pc om du skal sjekke noe på nett.
  Hvis du vil fordype deg i norsk, eller tar annen utdanning, kan vi skaffe studielitteratur.

  Kom innom om du vil slappe av og prate med andre.
  Vi har også en barnekrok hvor barna liker seg

  Biblioteket er en gratis møteplass for alle.
  Bibliotekene er opptatt av at du trives!

Hvordan låne på biblioteket?


Alle som har en adresse i Norge kan få lånekort og det er gratis. Her finner du informasjon om lånekort og låneregler i vårt bibliotek.

 

PressReader

PressReader er en avis- og magasinportal med over 5000 titler på mer enn 60 språk.
På biblioteket har du fri tilgang. Du kan også laste ned appen og lage deg en profil. Da vil du ha tilgang i 72 timer etter at du har forlatt biblioteket. Det er mulig å logge inn med lånekort og pinkode vil man ha tilgang til PressReader over alt.

Nyheter på flere språk

Med kanalen Ny i Norge vil NRK gi nyankomne og flyktninger i Norge en mulighet til å bli bedre kjent med landet de har kommet til. Målet er at tilbudet, som i hovedsak, omfatter lokale nyheter og reportasjer fra hele landet, bidrar til en større forståelse av, og integrering i, det norske samfunnet. Innslagene kommer hovedsakelig fra NRKs distriktskontorer, og gir et nært og ofte uhøytidelig bilde av Norge. Foreløpig presenteres innholdet på arabisk, kurdisk, somalisk, tigrinja og dari.

Det flerspråklige bibliotek

Det flerspråklige bibliotek skal være det selvsagte stedet å oppsøke for å skaffe morsmålslitteratur til språklige minoriteter i Norge. Privatpersoner har tilgang til hele det flerspråklige bibliotekets samlinger via sitt lokale bibliotek. Med nasjonalt lånekort kan du selv bestille bestemte titler gjennom vårt websøk og få det sendt til ditt bibliotek.  Biblioteket kan også bestille bestemte titler til deg eller bokpakker på språk du er interessert i.